Low carb a keto s klasickou rýží moc nejdou dohromady. Nevadí. Máme pro vás vynikající nízko-sacharidovou náhradu. Květáková rýže to jistí. Recept je rychlý a hotovo je za pár minut.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Květák umyjte a okrájejte růžičky (stonky použijte třeba do polévky). Růžičky květáku najemno, zhruba na velikost uvařených zrnek rýže, nasekejte, dobře to jde po částech v sekacím nástavci ponorného mixéru (ale podaří se vám to i na prkénku nožem).
-
V hrnci při mírném výkonu plotýnky rozehřejte máslo, vsypejte syrovou květákovou "rýži, osolte ji a za občasného míchání bez pokličky poduste až mírně restujte doměkka, některý květák je uvařený rychleji a jinému to trvá, zhruba 10 až 15 minut ale obvykle stačí.
Makronutrienty
40%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 274 kJ | 1 166 kJ |
Kalorická hodnota | 65,4 kcal | 279 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,67 g
1,8 g |
19,9 g
7,66 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,467 SVJ | 1,99 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,03 g
3,09 g |
21,4 g
13,1 g |
Bílkoviny | 1,85 g | 7,89 g |
Sůl | 0,244 g | 1,04 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů