- 3h:30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 stonek |
1 stonek |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
Polévka univerzální bylinkový a kořenící přípravek 4 lžičky |
4 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
10 g |
10 g |
Na zahuštění | |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Na trošce přepuštěného másla necháme zesklovatět 1 cibuli.Přidáme pokrájenou mrkev,1 stonek řapíkatého celeru,2 menší brambory a půlku květáku rozebraného na růžičky.Chvíli společně opékáme,osolíme,1 lžíci podravky,1 malou lžičku kari a trošku sušeného medvědího česneku.
-
Promícháme,přendáme do PH,zalijeme vodou a necháme na stupeň High asi 3 h.Zahustíme 2 lžícemi ovesných otrub a necháme ještě půl h.
Makronutrienty
73%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 294 kJ | 647 kJ |
Kalorická hodnota | 70,2 kcal | 155 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,6 g
2,02 g |
27,8 g
4,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,26 SVJ | 2,78 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,25 g
1,23 g |
4,96 g
2,71 g |
Bílkoviny | 2,48 g | 5,46 g |
Sůl | 1,11 g | 2,45 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů