KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA s Ricottou a parmazánem!!

Food by Heart

Účastní se soutěže: Jíme dobře

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA s Ricottou a parmazánem!!

Polévka je grunt jak se říká.V tomto případě postačí i jako hlavní jídlo. Je sytá a s kouskem LC pečiva pořádně zasytí.

Postup přípravy

  1. Nakrájíme si dvě šalotky na kostičky, zpěníme je na kokosovém oleji. Přidáme slaninu a pěkně orestujeme. Mezitím si nakrájíme 3 mrkve a květák. Přihodíme ke slanině a necháme chviličku dále restovat. Ochutíme solí, pepřem, lžičkou mletého kmínu, a pro barvu přidáme lžičku mleté kurkumy. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a dusíme do měkka 20 - 30 minut. Mezitím si připravíme 250g Ricotty, smícháme s nastrouhaným parmazánem a rozředíme kokosovým mlékem. Vlijeme do polévky a chvilku povaříme.

    Odendáme naběračkou část zeleniny do misky a pro krémovou konzistenci rozmixujeme tyčovým mixérem. Zeleninu vrátíme zpátky do hrnce a dochutíme kdo má rád muškátovým oříškem.

    Při servírování posypeme pažitkou a hoblinkami parmazánu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte