V podzimním počasí polévka zahřeje a zasytí, v nizkosacharidové verzi navíc zdravá ...
Parádní recept od Kačky Kolníkové, děkujeme:)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
3 kuličky |
3 kuličky |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
Celerová sláma | |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
uvařit 2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Cibuli,mrkev a česnek orestujeme na ghí, přidáme koření (krom mušk.květu) a zalijeme vývarem či vodou.
-
Vaříme do změknutí květáku. Část ho odebereme, vše ostatní tyčákem rozmixujeme.
Zjemníme šlehačkou, nasekáme odebraný květák a dáme do polévky.
Přidáme špetku muškátového květu.
-
Sláma: kousek celeru nastrouháme či naškrabeme na nudličky, orestujeme dozlatova na olivovém oleji a dáme na ubrousek odkapat.
-
Servírujeme polévku, celerovou slámu a vajíčko.
Makronutrienty
49%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 334 kJ | 2 562 kJ |
Kalorická hodnota | 79,9 kcal | 612 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,16 g
1,97 g |
54,9 g
15,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,716 SVJ | 5,49 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,03 g
2,39 g |
38,6 g
18,3 g |
Bílkoviny | 2,43 g | 18,6 g |
Sůl | 0,568 g | 4,35 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů