
Krásnou neděli 🌞🍀❤️ @hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
250 g |
250 g |
800 ml |
800 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Květák uvaříme ve vývaru doměkka. V druhém hrnci uvaříme v osolené vodě batát doměkka. Část uvařeného květáku odebereme a zbytek rozmixujeme do hladka, aby se polévka zahustila. Dáme zpět uvařený květák a batát, dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Makronutrienty
80%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 120 kJ | 316 kJ |
Kalorická hodnota | 28,6 kcal | 75,6 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,16 g
1,85 g |
16,3 g
4,88 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,616 SVJ | 1,63 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,181 g
0,083 g |
0,477 g
0,219 g |
Bílkoviny | 1,33 g | 3,52 g |
Sůl | 0,661 g | 1,75 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů