Květáková polévka - LC

Recepty pro život

Jak začnou být studená rána, ráda si ke snídaní dopřeju teplou polévku. Třeba tuhle lowcarb květákovou, do které přidávám vařené vejce, opečenou slaninu nebo trhané maso.

Květáková polévka - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
květák 500 g
vývar zeleninový domácí 2 hrnky
máslo čerstvé 2 lžíce
cibule 1 kus
česnek stroužky 4 kusy
bobkový list celý sušený 1 kus
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 lžička

Postup přípravy

  1. 1. Květák očistíme a rozděláme na menší růžičky. 2. V hrnci na másle/oleji obděláme na drobno nakrájenou cibuli a česnek. 3. Přidáme květák, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přihodíme bobkový list. 4. Vaříme cca 15 minut (květák by měl být měkký). 5. Rozmixujeme do hladka a můžeme podávat. 6. Při podávání doporučuji do polévky přidat opečenou slaninu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů