Květáková polévka - LC
Jak začnou být studená rána, ráda si ke snídaní dopřeju teplou polévku. Třeba tuhle lowcarb květákovou, do které přidávám vařené vejce, opečenou slaninu nebo trhané maso.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 500 g |
vývar zeleninový domácí | 2 hrnky |
máslo čerstvé | 2 lžíce |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 4 kusy |
bobkový list celý sušený | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 lžička |
Postup přípravy
-
1. Květák očistíme a rozděláme na menší růžičky. 2. V hrnci na másle/oleji obděláme na drobno nakrájenou cibuli a česnek. 3. Přidáme květák, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přihodíme bobkový list. 4. Vaříme cca 15 minut (květák by měl být měkký). 5. Rozmixujeme do hladka a můžeme podávat. 6. Při podávání doporučuji do polévky přidat opečenou slaninu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů