Jak začnou být studená rána, ráda si ke snídaní dopřeju teplou polévku.
Třeba tuhle lowcarb květákovou, do které přidávám vařené vejce, opečenou slaninu nebo trhané maso.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 hrnky |
2 hrnky |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
1. Květák očistíme a rozděláme na menší růžičky.
2. V hrnci na másle/oleji obděláme na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
3. Přidáme květák, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přihodíme bobkový list.
4. Vaříme cca 15 minut (květák by měl být měkký).
5. Rozmixujeme do hladka a můžeme podávat.
6. Při podávání doporučuji do polévky přidat opečenou slaninu.
Makronutrienty
60%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 142 kJ | 439 kJ |
Kalorická hodnota | 34 kcal | 105 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,46 g
1,58 g |
13,8 g
4,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,446 SVJ | 1,38 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,63 g
0,965 g |
5,03 g
2,98 g |
Bílkoviny | 1,38 g | 4,28 g |
Sůl | 0,938 g | 2,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů