Sytá výborná polévka do zimního období.
Děkujeme Dagmar Skalické za recept :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
5 cm |
5 cm |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
500 ml |
500 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
Navrch | |
2 g |
2 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 hrsti |
2 hrsti |
Postup přípravy
-
Na ghi jsem osmažila kostičky zeleniny ( část květáku jsem odložila) s kurkumou a pepřem. Podlila vývarem , po změknutí jsem odebrala asi 1/4 zeleniny, zbytek jsem rozmixovala se 2 lžícemi lahůdkového droždí. Na posledních pár minut jsem přidala malé růžičky syrového květáku ( aby zůstal chrumkavý😉) a přidala odebranou zeleninu.
-
Na talíři jsem přidala hoblinky pecorina, lupínky červené cibule, semínka dýně a čerstvý koriandr ( hodně lidí ho nemusí, ale mi ho milujem😋).
Makronutrienty
54%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 186 kJ | 329 kJ |
Kalorická hodnota | 44,4 kcal | 78,6 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,07 g
2,08 g |
8,99 g
3,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,507 SVJ | 0,899 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,91 g
0,987 g |
3,38 g
1,75 g |
Bílkoviny | 2,41 g | 4,27 g |
Sůl | 0,296 g | 0,525 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů