Květák je velmi vděčná zelenina, kterou většinou lidi mají rádi. :) Tak proč si neudělat dobrou polévku?
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Květák rozdělíme na menší růžičky a vložíme do 1 litru vody s kostkou bujónu. Necháme vařit dokud není květák na zkus (10 minut). Poté dáme do polévky rozšlehané vejce, zamícháme a přidáme na zahuštění pohankovou mouku krupici. Polévku zakápneme olivovým olejem a dosolíme.
Makronutrienty
54%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 298 kJ | 459 kJ |
Kalorická hodnota | 71,2 kcal | 110 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,73 g
1,6 g |
11,9 g
2,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,773 SVJ | 1,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,58 g
0,775 g |
5,52 g
1,19 g |
Bílkoviny | 3,09 g | 4,77 g |
Sůl | 1,06 g | 1,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů