Květáková "krupicová" kaše s ovocem a makem

Jídelní plán

Pohádka mládí v low carb verzi.

Květáková "krupicová" kaše s ovocem a makem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
květák 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 300 ml
ocet jablečný 1 lžíce
sůl 1 špetka
mák mletý 4 lžíce
mák mletý 4 lžíce
skořice mletá 1 lžička
borůvky 10 lžic
máslo 60 g

Postup přípravy

  1. Květák omyjeme, rozdělíme na menší růžičky a uvaříme hodně do měkka ve vodě, do které jsme přidali lžíci jablečného octa a sůl. Po uvaření vodu slijeme a můžeme použít třeba na polévku. Kousky květáku dáme do vhodné nádoby, přilijeme malou část šlehačky (cca jednu čtvrtinu kelímku) a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Do vzniklého pyré vmícháme mák.

  2. Vyšleháme zbytek šlehačky do tuha a lehce vmícháme do květákového pyré. Servírujeme na talíře.

  3. Zdobíme ovocem, rozhřátým máslem a makem.

    Zdobíme ovocem, rozhřátým máslem a makem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů