Květáková "krupicová" kaše s ovocem a makem
Pohádka mládí v low carb verzi.
- 40m
- 4 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Primal
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 300 ml |
ocet jablečný | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
mák mletý | 4 lžíce |
mák mletý | 4 lžíce |
skořice mletá | 1 lžička |
borůvky | 10 lžic |
máslo | 60 g |
Postup přípravy
-
Květák omyjeme, rozdělíme na menší růžičky a uvaříme hodně do měkka ve vodě, do které jsme přidali lžíci jablečného octa a sůl. Po uvaření vodu slijeme a můžeme použít třeba na polévku. Kousky květáku dáme do vhodné nádoby, přilijeme malou část šlehačky (cca jednu čtvrtinu kelímku) a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Do vzniklého pyré vmícháme mák.
-
Vyšleháme zbytek šlehačky do tuha a lehce vmícháme do květákového pyré. Servírujeme na talíře.
-
Zdobíme ovocem, rozhřátým máslem a makem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů