Květáková "krupicová" kaše s ovocem a makem

Jídelní plán

Květáková "krupicová" kaše s ovocem a makem

Pohádka mládí v low carb verzi.

Postup přípravy

  1. Květák omyjeme, rozdělíme na menší růžičky a uvaříme hodně do měkka ve vodě, do které jsme přidali lžíci jablečného octa a sůl.

    Po uvaření vodu slijeme a můžeme použít třeba na polévku.

    Kousky květáku dáme do vhodné nádoby, přilijeme malou část šlehačky (cca jednu čtvrtinu kelímku) a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

    Do vzniklého pyré vmícháme mák.

  2. Vyšleháme zbytek šlehačky do tuha a lehce vmícháme do květákového pyré. Servírujeme na talíře.

  3. Zdobíme ovocem, rozhřátým máslem a makem.

    Zdobíme ovocem, rozhřátým máslem a makem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte