Květák v župánku - LC
Zajímavá a zdravá lowcarb úprava květáku... Děkujeme Zuzce Causeway za originální recept :)
- 1h:20m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
vajíčka | 4 kusy |
sýr čedar, cheddar | 100 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 ml |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
slanina anglická | 100 g |
Postup přípravy
-
Květák uvaříme do poloměkka ve slané vodě, necháme okapat. Z vajíček, šlehačky a sýra si připravíme těstíčko, osolíme a opepříme.
-
Na misku uložíme květák, polijeme připravenou směsí a dáme zapéct asi na 30 minut. Potom poklademe plátky slaniny a dopečeme do zrůžovění. Doplníme čerstvým zeleninovým salátkem a pochutnáváme si :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů