Zajímavá a zdravá lowcarb úprava květáku...
Děkujeme Zuzce Causeway za originální recept :)
- 1h:20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Květák | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
4 kusy |
4 kusy |
nastrouhat 100 g |
100 g |
100 ml |
100 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
plátky poklademe navrch 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Květák uvaříme do poloměkka ve slané vodě, necháme okapat.
Z vajíček, šlehačky a sýra si připravíme těstíčko, osolíme a opepříme.
-
Na misku uložíme květák, polijeme připravenou směsí a dáme zapéct asi na 30 minut.
Potom poklademe plátky slaniny a dopečeme do zrůžovění.
Doplníme čerstvým zeleninovým salátkem a pochutnáváme si :)
Makronutrienty
17%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 515 kJ | 1 708 kJ |
Kalorická hodnota | 123 kcal | 408 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,38 g
1,51 g |
11,2 g
5,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,338 SVJ | 1,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,84 g
5,25 g |
32,6 g
17,4 g |
Bílkoviny | 6,12 g | 20,3 g |
Sůl | 0,91 g | 3,02 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů