Úžasné lowcarb letní jídlo, doplněné česnekovým dipem.
Děkujeme Adrienne Aďuška Šulcová za skvělý recept!
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Květák | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Zmixovala som mozzarellu, 3 vajcia, trochu soli, mletej červenej papriky, 2 PL lahodkoveho droždia a 2 PL psyllia, nechala som chvíľu odležať nech je cestíčko take ,, hustejšie.
S dvoma vidličkami som karfiol pomáčala v tom cestíčku, a ukladala na plech na peciaci papier...piekla som na 200 stupňov kym nebol povrch pekne zlatohnedy....kto chce moze si karfiol predvarit, ja ho mam rada chrumkavý :)
Makronutrienty
30%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 305 kJ | 832 kJ |
Kalorická hodnota | 73 kcal | 199 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,16 g
1,66 g |
11,3 g
4,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,416 SVJ | 1,13 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,77 g
1,8 g |
10,3 g
4,9 g |
Bílkoviny | 5,97 g | 16,3 g |
Sůl | 0,471 g | 1,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů