Květák s krůtím masem
- 45m
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 0,5 kusu |
cibule červená | 1 kus |
lučina | 125 g |
Cottage sýr | 50 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
sýr eidam 30% | 50 g |
krůtí prsa | 150 g |
pórek | 50 g |
rajčatové pyré, passata | 5 lžic |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Uvaříme si květák, necháme okapat. Na ghí orestujeme červenou cibuli, přidáme květák (můžeme rozmačkat) a nakonec lučinu, kterou necháme rozpustit. Dáme stranou a vmícháme cottage. Dale si připravíme vrstvu s masem. Na ghí orestujeme pórek a maso, na závěr vmícháme passatu. Do vymazané zapékací misky dáme vrstvu květáku, masa a nakonec opět květák, který posypeme strouhaným sýrem Pečeme na 180, cca 25 minut minut, na závěr jeste můžeme dát na gril, aby byl povrch zlatavý.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů