Květák s kořeněnou krustou

Dáša

Květák s kořeněnou krustou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
květák 0,5 kusu
olivový olej 50 ml
římský kmín celý, cumin 1 lžička
kořenicí směs garam masala 1 lžička
paprika sladká mletá uzená 0,5 lžičky
kurkuma mletá 0,5 lžičky
sůl 1 špetka
brambory konzumní pozdní 300 g
mléko sojové, rostlinný nápoj 100 ml
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Květák rozřízněte na čtvrtiny. Troškou oleje vymažte zapékací mísu. Do ní položte čtvrtiny květáku. Do zbytku oleje vmíchejte koření. A květák potřete kořeněnou směsí. Pečte v troubě na 170 asi půl hodiny, do změknutí květáku. Lze také péct celý květák. Ten celý potřete kořeněnou směsí. Obraťte koštálem nahoru a dejte do mísy. Do košťálu vlijte olej s kořením, který vám zbyl a nechte ideálně přes noc v ledničce. Olej s koření se dostane mezi růžičky a květák je pak lepší :) Postup na brkaši není třeba přidávat :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů