Květák s kořeněnou krustou
- 45m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 0,5 kusu |
olivový olej | 50 ml |
římský kmín celý, cumin | 1 lžička |
kořenicí směs garam masala | 1 lžička |
paprika sladká mletá uzená | 0,5 lžičky |
kurkuma mletá | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
brambory konzumní pozdní | 300 g |
mléko sojové, rostlinný nápoj | 100 ml |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Květák rozřízněte na čtvrtiny. Troškou oleje vymažte zapékací mísu. Do ní položte čtvrtiny květáku. Do zbytku oleje vmíchejte koření. A květák potřete kořeněnou směsí. Pečte v troubě na 170 asi půl hodiny, do změknutí květáku. Lze také péct celý květák. Ten celý potřete kořeněnou směsí. Obraťte koštálem nahoru a dejte do mísy. Do košťálu vlijte olej s kořením, který vám zbyl a nechte ideálně přes noc v ledničce. Olej s koření se dostane mezi růžičky a květák je pak lepší :) Postup na brkaši není třeba přidávat :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů