- 45m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Květák | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
50 ml |
50 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Bramborová kaše | |
300 g |
300 g |
100 ml |
100 ml |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Květák rozřízněte na čtvrtiny. Troškou oleje vymažte zapékací mísu. Do ní položte čtvrtiny květáku. Do zbytku oleje vmíchejte koření. A květák potřete kořeněnou směsí. Pečte v troubě na 170 asi půl hodiny, do změknutí květáku.
Lze také péct celý květák. Ten celý potřete kořeněnou směsí. Obraťte koštálem nahoru a dejte do mísy. Do košťálu vlijte olej s kořením, který vám zbyl a nechte ideálně přes noc v ledničce. Olej s koření se dostane mezi růžičky a květák je pak lepší :)
Postup na brkaši není třeba přidávat :)
Makronutrienty
53%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 436 kJ | 1 858 kJ |
Kalorická hodnota | 104 kcal | 444 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,2 g
1,47 g |
43,4 g
6,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,02 SVJ | 4,34 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,61 g
0,966 g |
28,2 g
4,12 g |
Bílkoviny | 2,49 g | 10,6 g |
Sůl | 0,297 g | 1,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů