Květák s bramborami v jogurtu

Dáša

Další z indických vegetariánských perel.

Květák s bramborami v jogurtu

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
květák 450 g
brambory pozdní 350 g
máslo přepuštěné, ghí 2 lžíce
římský kmín mletý, cumin 2 lžičky
chilli papričky, celé lusky 1 mg
kardamom mletý 1 lžička
kurkuma mletá 1 lžička
kořenicí směs garam masala 1 g
bílý jogurt 220 ml
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Ve woku rozehřejte ghí (když nemám, používám rýžový olej), přidejte cumín a malinkou drcenou chilli papričku a míchejte asi 30 vteřin. Přidejte ostatní koření kromě garam masaly a rychle osmahněte. Ke koření dejte na kostičky nakrájené brambory a opékejte asi 3 minuty. Poté do pánve přidejte na malé růžičky nakrájený květák a opět za stálého mícháme opékejte asi 3 minuty. Zeleninu podlijte polovinou šálku vody a duste pod poklicí asi 15 až 20, až bude květák a skus. Ztlumte plamen a vmíchejte jogurt. Krátce povařte, ale opravdu na mírné teplotě, než jogurt zhoustne. Posypte garam masalou a zamíchejte. Ideální přílohou je rýže, ale i bulgur, tarhoňa nebo třeba kus-kus.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů