Květák s bramborami v jogurtu
Další z indických vegetariánských perel.
- 50m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 450 g |
brambory pozdní | 350 g |
máslo přepuštěné, ghí | 2 lžíce |
římský kmín mletý, cumin | 2 lžičky |
chilli papričky, celé lusky | 1 mg |
kardamom mletý | 1 lžička |
kurkuma mletá | 1 lžička |
kořenicí směs garam masala | 1 g |
bílý jogurt | 220 ml |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Ve woku rozehřejte ghí (když nemám, používám rýžový olej), přidejte cumín a malinkou drcenou chilli papričku a míchejte asi 30 vteřin. Přidejte ostatní koření kromě garam masaly a rychle osmahněte. Ke koření dejte na kostičky nakrájené brambory a opékejte asi 3 minuty. Poté do pánve přidejte na malé růžičky nakrájený květák a opět za stálého mícháme opékejte asi 3 minuty. Zeleninu podlijte polovinou šálku vody a duste pod poklicí asi 15 až 20, až bude květák a skus. Ztlumte plamen a vmíchejte jogurt. Krátce povařte, ale opravdu na mírné teplotě, než jogurt zhoustne. Posypte garam masalou a zamíchejte. Ideální přílohou je rýže, ale i bulgur, tarhoňa nebo třeba kus-kus.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů