Kváskový perník -bez lepku, mléka i vajec

Radka

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Kváskový perník -bez lepku, mléka i vajec

Perník pro majitele kvásku....bez lepku, mléka i vajec z jednodruhových mouk, těsto bez bílého cukru

Postup přípravy

  1. Promíchat v hladkou kašičku, nechat 8 hodin v teple v uzavřené míse kvasit.

    + rozpustit 1 rovnou lžíci psyllia ve 200 ml teplé vody /

  2. Rozkvas promícháme s psylliem nabobtnaným ve vodě. Přišleháme sirup, melasu, marmeládu, olej a nakonec mléko. Zvlášť si promícháme mouky, kakaem se solí, kořením a sodou.

  3. Sypkou směs přidáváme a zašleháváme do tekuté směsi. Vzniklé těstíčko vlijeme do pečící nádoby vystlané pečícím papírem. Necháme 10 minut odpočinout. Troubu nahřejeme na 180°C a pečeme cca 30-35 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta suchá.

  4. Po vychladnutí potřeme lehce zchladlou čoko polevou a posypeme kousky kandovaného pomeranče a kokosu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte