- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
50 g |
50 g |
80 g |
80 g |
pesto zelené genovese, bazalka 10 g |
10 g |
1 stroužek |
1 stroužek |
5 ml |
5 ml |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Cherry rajčátka překrojím na poloviny, přidám olivový olej, sůl a pepř a dám do horkovzdušné fritézy na cca 15 minut (dokud rajčata nezměknou). Lze je případně upéct také v troubě.
Mezitím si nasucho v topinkovači opeču chléb a pomažu ho česnekem. Přidám cottage, na něj naskládám pečená rajčata a navrch dám lžičku zeleného pesta.
Místo cottage sýru používám někdy burratu (prodává například Lidl)
Makronutrienty
51%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 726 kJ | 1 288 kJ |
Kalorická hodnota | 174 kcal | 308 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,5 g
1,94 g |
31 g
3,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,75 SVJ | 3,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,61 g
1,54 g |
13,5 g
2,73 g |
Bílkoviny | 9,18 g | 16,3 g |
Sůl | 1,07 g | 1,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů