Kuskusovník se švestkami a meruňkovou marmeládou

Pavla Janovská, nutriční terapeut

Moučník zdravě a chutně.

Kuskusovník se švestkami a meruňkovou marmeládou

Suroviny pro 14 osob

Čeho Kolik
kuskus celozrnný 500 g
marmeláda meruňková, džem 200 g
švestky sušené 200 g
skořice mletá 10 g
vajíčka 3 kusy
xylitol, cukr březový 30 g
čokoláda hořká, 90% 100 g
citrónová kůra 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Připravte si do hrnce 1 litr vařící vody, do které zamíchejte marmeládu a cukr. Přidejte kůru z citrónu a nasypejte kuskus. Počkejte až napije tekutinu. Po nasátí přesuňte kuskus na plech s pečícím papírem a zamíchejte do směsi na plechu vyšlehaná vejce. Do kuskusu nasypejte švestky a koláč posypejte skořicí. Pečte 40 minut na 150 st. Po vytažení přelijte cik cak hořkou čokoládou. Moučník je výborný teplý i studený.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů