Když nám zbylo kuřátko pečené na Českém Ghíčku tak jsme ho zužitkovali do rizota, prostě jak si ušetřit čas a šmáknout si.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Kuskus | |
---|---|
20 g |
20 g |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Maso | |
kuřecí maso pečené nebo grilované 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Kuskus zalijeme uvařenou vodou a přiklopíme.
-
Zeleninu si uvaříme v páře, smícháme s kuskusem a masem, které jsme obrali z kuřete, přidáme výpek z kuřete, zamícháme, servírujeme. Ozdobíme pórkem.
Makronutrienty
49%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 396 kJ | 831 kJ |
Kalorická hodnota | 94,6 kcal | 199 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,1 g
1,91 g |
21,2 g
4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,01 SVJ | 2,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,9 g
22,7 g |
6,1 g
47,6 g |
Bílkoviny | 7,62 g | 16 g |
Sůl | 0,103 g | 0,216 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů