Kuskus s fazolovými lusky a rajčaty (od 1 roku)

Máma v kuchyni

Kuskus s fazolovými lusky a rajčaty (od 1 roku)

Přichází nový recept z kategorie “nevypadám nic moc, ale jsem fakt dobrej a hlavně rychlej” :-)))

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kostičky, osolte a okořeňte. Mražené lusky dejte do hlubší misky a přidejte i rajčata, kterým na špičce nakrojíte křížek. Vše přelijte vroucí vodou a nechte pár minut stát, poté slijte. Fazolky tím rozmrazíte a rajčata spaříte tak, aby se dala dobře oloupat.

  2. V pánvi rozehřejte malé množství oleje a maso, stejně jako fazolky, v něm začněte opékat. V půlce restování pak přidejte i najemno nakrájený česnek a společně dodělejte dozlatova. Poté přidejte oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata a podlijte vodou nebo vývarem. Stáhněte plamen na minimum a nechte cca 10 minut probublávat.

  3. V případě potřeby ještě dochuťte solí a kořením (doporučuji udělat směs na první pocit chutově trošku intenzivnější, protože smícháním s kuskusem se síla chuti trošku stáhne) a smíchejte a uvařeným kuskusem. Pokud nepatří kuskus mezi vaše oblíbené přílohy, můžete samozřejmě podávat směs s nějakou jinou – hodí se napříklat rýže. Dospělí si můžou jídlo okořenit ještě pálivou papričkou.

  4. Dětská specifika:

    Kuskus je vhodný od zavedení lepku (cca 8 měsíců).

    Pro fazolky nemám přímou oporu ve svých tabulkách, nicméně mi připadají trošku komplikovanější na trávení, takže raději řadím do kategorie od 1 roku. Pokud nemáte dítě s citlivým bříškem, myslím, že je můžete vyzkoušet v menším množství i dříve. Totéž v podstatě platí i o rajčatech.

    U česneku taktéž pozor na horší stravitelnost a výraznou chuť - obecně je doporučován od 1 roku.

    Pokud se rozhodnete vařit pro dítě mladší jednoho roku, samozřejmě nesolte a nekořeňte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte