Kuřecí závitky a dýňové pyré - LC

Laduš

Chutné a zdravé nízkosacharidové jídlo. :)

Kuřecí závitky a dýňové pyré - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 4 kusy
slanina anglická 120 g
šunka 100 g
mozzarella 2 kusy
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
hořčice dijonská 3 lžičky
pepř barevný celý 1 g
sůl himálajská jemná 2 lžičky
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička
dýně Hokkaido 1 kus
bobkový list celý sušený 7 listů
máslo čerstvé 1 lžíce
sůl himálajská jemná 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
smetana na vaření 100 ml
mléko plnotučné, selské 100 ml

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa jsem rozřízla, takže mi vzniklo 8 plátků, které jsem lehce naklepala. Osolila jsem je, okořenila pepřem a grilovacím kořením a potřela hořčicí. Na každý plátek masa jsem položila slaninu a šunku a silnější kousek mozzarelly. Plátky jsem stočila a důkladně zajistila špejlemi.

  2. Na pánvi na přepuštěném másle jsem závitky krátce osmažila dozlatova. Pak jsem je naskládala do pekáčku, přilila výpek z pánve a vložila do předehřáté trouby na 20 minut.

  3. Dýni jsem důkladně omyla, rozkrojila a odstranila vnitřek se semínky. Dužinu i se slupkou jsem nakrájela na menší kousky, které jsem vložila do hrnce a zalila vodou. Osolila jsem a přidala bobkové listy.

  4. Dýni jsem uvařila do měkka. Poté jsem vodu scedila, odstranila bobkové listy a dýni pomačkala mačkadlem na brambory. Přidala jsem pepř, podle chuti ještě trochu soli, máslo a smetanu a vše jsem promixovala tyčovým mixérem. Přidala jsem i mléko, jelikož bylo třeba pyré ještě trochu naředit a s další smetanou by to bylo už moc sladké.

  5. Polníček s cherry rajčátky mám pokapané avokádovým olejem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů