Kuřecí závitky a dýňové pyré - LC
Chutné a zdravé nízkosacharidové jídlo. :)
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Párty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Vaření
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 4 kusy |
slanina anglická | 120 g |
šunka | 100 g |
mozzarella | 2 kusy |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
hořčice dijonská | 3 lžičky |
pepř barevný celý | 1 g |
sůl himálajská jemná | 2 lžičky |
kořenicí směs grilovací koření | 1 lžička |
dýně Hokkaido | 1 kus |
bobkový list celý sušený | 7 listů |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
smetana na vaření | 100 ml |
mléko plnotučné, selské | 100 ml |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa jsem rozřízla, takže mi vzniklo 8 plátků, které jsem lehce naklepala. Osolila jsem je, okořenila pepřem a grilovacím kořením a potřela hořčicí. Na každý plátek masa jsem položila slaninu a šunku a silnější kousek mozzarelly. Plátky jsem stočila a důkladně zajistila špejlemi.
-
Na pánvi na přepuštěném másle jsem závitky krátce osmažila dozlatova. Pak jsem je naskládala do pekáčku, přilila výpek z pánve a vložila do předehřáté trouby na 20 minut.
-
Dýni jsem důkladně omyla, rozkrojila a odstranila vnitřek se semínky. Dužinu i se slupkou jsem nakrájela na menší kousky, které jsem vložila do hrnce a zalila vodou. Osolila jsem a přidala bobkové listy.
-
Dýni jsem uvařila do měkka. Poté jsem vodu scedila, odstranila bobkové listy a dýni pomačkala mačkadlem na brambory. Přidala jsem pepř, podle chuti ještě trochu soli, máslo a smetanu a vše jsem promixovala tyčovým mixérem. Přidala jsem i mléko, jelikož bylo třeba pyré ještě trochu naředit a s další smetanou by to bylo už moc sladké.
-
Polníček s cherry rajčátky mám pokapané avokádovým olejem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů