Jednoduché, rychlé a hlavně chutné závitky.
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
mražený špenát listový, řezaný 150 g |
150 g |
100 ml |
100 ml |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kuřecí prso nařízneme, naklepeme na větší plátek . Osolíme, opepříme a naplníme špenátem, nivou a kouskem slaniny. Já měla špenát mražený, tak sem ho nechala povolit a vymačkala přebytečnou vodu. Opatrně zatočíme a konec zašpejlujeme. Vložíme do pekáčku, máslo a k tomu zbytek nakrájené slaniny. Posypeme sýrem a dáme péct na 180° cca 20-25 minut. Poté zalijeme trochou smetany a zapečeme do zlatova.
Makronutrienty
2%
64%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 688 kJ | 2 542 kJ |
Kalorická hodnota | 164 kcal | 608 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,684 g
0,325 g |
2,53 g
1,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,068 SVJ | 0,253 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,65 g
4,83 g |
35,7 g
17,8 g |
Bílkoviny | 18,1 g | 66,8 g |
Sůl | 0,762 g | 2,82 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů