Kuřecí závitek ve slanině a celerové krokety

Kuřecí závitek ve slanině a celerové krokety

Velmi chutný nízkosacharidový oběd, trochu pracný, ale výsledek je skvělý!

Jozef Kabát prostě umí, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prso rozříznout podélně tak, abychom co nejvíce roztáhli maso do plátku. Naklepal jsem, osolil, opepřil, namazal dijonskou hořčicí, pokladl anglickou slaninou a doprostřed položil tvrdý sýr (dal jsem goudu) ve tvaru hranolku. Zabalil závitek a obalil ho 2 plátky zase anglické slaniny.

  2. Vložil jsem závitky do menší zapékací misky tak, aby se nemohly rozbalit (3 ks), přidal lžíci ghí a pekl v troubě na 180 °C do zlatova.

  3. Krokety: koupil jsem celer (1,2 kg), oloupal, nakrájel a na plechu osolený, opepřený lehce pokapaný olejem pekl jako hranolky. Abych celer trochu zjemnil, uvařil jsem na páře na plátky nakrájenou kedlubnu (2 ks střední velikosti). Kedlubnu jsem po vystydnutí rozmixoval a přes utěrku vymačkal přebytečnou vodu, přidal celer a opět vše rozmixoval.

  4. Do hmoty přidal 200 g mandlové mouky, 20 g psyllia, 1 ČL xantanové gumy, 60 g tvrdého sýra parmezánového typu (najemno nastrouhaný), 1 čerstvý smetanový sýr (dal jsem Clever), 2 vejce a sůl podle chuti.

  5. Nejprve vyválel koule, poté ve vejci a LSD (droždí) obalil a osmažil na kokosovém oleji. Trochu patlání, ale stálo to za to, je to i samotné výborné a beru si zítra do práce. Kroket jsem s tohoto množství udělal 25 ks s průměrem 4-5 cm.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte