Kuřecí zapečené s rajčetem a mozzarellou
Vhodné pro NED.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 100 g |
rajčata | 100 g |
mozzarella | 30 g |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
kedlubna | 1 kus |
zakysaná smetana | 2 lžičky |
skyr, přírodní | 25 g |
česnek | 1 stroužek |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Kedlubnu nakrájím na slabší hranolky. Koření podle své chuti. Dělám v horkovzdušné fritéze na 180 st. asi 10 minut, v průběhu pečení je potřeba hranolky aspoň jednou promíchat. Kuřecí prsa nakrájím na plátky, naklepu, osolím a opepřím. Dám na teflonovou pánev a opeču z obou stran. Pokladu plátky rajčat (něco zbyde na oblohu), posypu strouhanou mozzarellou a přikryji pokličkou, aby se mozzarella hezky rozpustila. Na dip smícháme zakysanou smetanu a skyr. Osolíme a kdo chce, dá kousek česneku.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů