Kuřecí vývar se svítkem - LC
Silný vývar je základ zdravého stravování, tento je obohacený o lowcarb svítek. Další vařeníčko zde: https://www.instagram.com/p/CcKgxZQLsMv/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 4h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí polévková směs - krky, hřbety, skelet | 500 g |
mrkev | 2 kusy |
celer | 0,25 kusu |
petržel kořenová | 2 kusy |
cibule | 0,5 kusu |
květák | 0,3 kusu |
pórek | 0,5 kusu |
bobkový list celý sušený | 4 kusy |
nové koření celé | 1 g |
pepř černý celý | 6 kuliček |
sůl | 1 lžička |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
vajíčka | 2 kusy |
mléko plnotučné | 5 lžic |
mandlová mouka | 6 lžic |
hrášek mražený | 40 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Na másle osmahneme skelet a poté zeleninu, přidáme koření a zalijeme vodou. Necháme táhnout na mírném ohni. (Já vařím dle toho jak jsem doma a mám čas, většinou tak 3-4 hodiny). Poté scedíme, obereme maso a nakrájíme zeleninu.
-
Vše krom másla si smícháme dohromady. V pánvi rozpustíme máslo a nalijeme těstíčko, pomalu opékáme dozlatova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů