Skvělá sytá polévka, plná zeleniny a oříšků...lowcarb noky jsou měkoučké a výborné :)
- 2h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
kuřecí paličky - spodní stehna 10 kusů |
10 kusů |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
20 kusů |
20 kusů |
Noky | |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Na polévku si pripravime hrnec s vodou,dame kureci spalicku a dame pomalu varit, mezitim si ocistime veskerou zeleninu. Az je vyvar hotovy,vytahneme maso a pridame do vyvaru zeleninku.
-
Vajicko si poradne rozkvedlame,pridame rozemlete orisky a lahudkove drozdi,sul.
Namocime si ruce a utvarujeme noky a pridame na chvilku varit do vyvaru.
Jsou úžasné a měkké :)
Makronutrienty
21%
51%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 462 kJ | 1 967 kJ |
Kalorická hodnota | 110 kcal | 470 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,25 g
1,05 g |
18,1 g
4,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,425 SVJ | 1,81 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,83 g
1,38 g |
24,8 g
5,87 g |
Bílkoviny | 10,4 g | 44,1 g |
Sůl | 0,578 g | 2,46 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů