
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
600 g |
600 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
200 g |
200 g |
150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
Marináda | |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí pasta harissa, harísa 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Stehna naklepeme a potřeme marinádou a necháme 2 hodiny odležet.( Nejlépe přes noc)
Pórek chvilku podusíme na másle , přendáme do zapékací mísy , poklademe marinovanými stehny a zalijeme smetanou, zapečeme. Před dokončením posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s uzenou paprikou.
Makronutrienty
13%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 651 kJ | 2 276 kJ |
Kalorická hodnota | 156 kcal | 544 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,53 g
1,64 g |
12,3 g
5,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,353 SVJ | 1,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,2 g
21,6 g |
35,7 g
75,6 g |
Bílkoviny | 12,5 g | 43,7 g |
Sůl | 0,807 g | 2,82 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů