Kuřecí tikka masala - rajčatová indická omáčka s kuřecím masem

Jíťa

Kuřecí tikka masala - rajčatová indická omáčka s kuřecím masem

Jednoduchá indická omáčka s kuřecím masem, kterou si zamilujete vy i celá rodina. Vhodná jako oběd i večeře. Pro fitness strávníky s přílohou a zeleninou, pro lowcarb jen se zeleninou :) Navíc není na ní snad co zkazit! :))

Postup přípravy

  1. Masko nakrájíme na malé kostičky a smícháme s marinádou (natřený česnek s nastrouhaným/na jemno nakrájeným zázvorem, kořením, solí a jogurtem). Dáme odležet do ledničky na několik hodin, nejlépe přes noc. Druhý den po odležení pokračujeme s dalšími kroky receptu.

  2. Po odležení masa nakrájíme cibuli na malé kostičky. Utřeme česnek a nastrouháme zázvor. Vše na kokosovém oleji na pánvi osmahneme (zázvor přidáváme až ke konci). Když cibulka zezlátne, přidáme koření a necháme lehce provonět (pozor, ať se nepřipálí!).

  3. Na pánev přidáme naložené maso a osmahneme ho na směsi cibule, česneku, zázvoru a koření.

  4. Když se maso zatáhne a zezlátne, přidáme drcená rajčata a passatu :) Ztlumíme plamen a necháme pomalinku omáčku zredukovat. Omáčka dostane zredukováním lepší chuť i konzistenci.

  5. Do zredukované omáčky přidáme smetanu a necháme ještě lehce probublat. Výsledná omáčka by neměla být vůbec kyselá. Pokud ještě trochu je, můžete přidat lžičku cukru :)

  6. Omáčku podávejte s libovolnou přílohou (naan, rýže, pohanka, kuskus) a zeleninkou :) Dobrou chuť :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte