Kuřecí stir-fry se zeleninou a mandlemi
Lehké lowcarb jídlo, barevné a chutné :) Děkujeme Ruth Šormové za recept :)
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
olivový olej | 2 lžíce |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
mandle blanšírované | 50 g |
kuřecí prsa | 500 g |
mrkev | 2 kusy |
pórek | 1 kus |
žlutá paprika | 0,5 kusu |
červená paprika | 0,5 kusu |
sůl | 0,5 lžičky |
sojová omáčka | 3 lžíce |
Postup přípravy
-
Na oleji zprudka orestovat cibuli, česnek a mandle, přidat kuřecí kousky, osolit a restovat až je maso hotové. Přidat proužky mrkve a pórku, špetku soli a lžící oleje, restovat 1-2 minuty, aby zelenina zůstala křehká. Na závěr promíchat s trochou sójové omáčky (použila jsem druh s obsahem 3,6 g sacharidů/1,8 g cukru/100 ml), vypnout a přidat proužky žluté a červené papriky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů