Kuřecí stir-fry se zeleninou a mandlemi

Lehké lowcarb jídlo, barevné a chutné :) Děkujeme Ruth Šormové za recept :)

Kuřecí stir-fry se zeleninou a mandlemi

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
olivový olej 2 lžíce
cibule 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
mandle blanšírované 50 g
kuřecí prsa 500 g
mrkev 2 kusy
pórek 1 kus
žlutá paprika 0,5 kusu
červená paprika 0,5 kusu
sůl 0,5 lžičky
sojová omáčka 3 lžíce

Postup přípravy

  1. Na oleji zprudka orestovat cibuli, česnek a mandle, přidat kuřecí kousky, osolit a restovat až je maso hotové. Přidat proužky mrkve a pórku, špetku soli a lžící oleje, restovat 1-2 minuty, aby zelenina zůstala křehká. Na závěr promíchat s trochou sójové omáčky (použila jsem druh s obsahem 3,6 g sacharidů/1,8 g cukru/100 ml), vypnout a přidat proužky žluté a červené papriky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů