Kuřecí stir-fry s fazolovými lusky - LC
Miluju asijskou kuchyni nejen kvůli chuti, ale taky kvůli jednoduchosti přípravy. Vše si předem nachystáte a nakrájíte a pak u pánve je to už jen otázka chvilky. 🙂
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehna | 500 g |
arašídový olej | 1 lžíce |
česnek | 2 stroužky |
zázvor, čerstvý kořen | 2 lžičky |
sezamový olej | 1 lžíce |
omáčka hoisin | 40 g |
ústřicová omáčka | 1 lžíce |
chilli paprička | 1 kus |
pórek | 1 kus |
zelené fazolové lusky mražené | 200 g |
sůl | 1 špetka |
vývar masový domácí | 300 ml |
Postup přípravy
-
Maso si můžeme naložit předem spolu s chilli, česnekem, sezamovým olejem a hoi-sin omáčkou. Naložené a přikryté fólií můžeme nechat v lednici až 24 hodin.
-
Ve woku rozpálíme olej. Pak přidáváme maso po částech, aby nám příliš neklesla teplota a maso nepustilo šťávu. Přidáme ústřicovou omáčku. Restujeme velmi zprudka. Během restování promícháváme. Když je maso hotové, vyjmeme je z pánve. Přidáme trošku oleje, pórek a lusky. Zlehka osolíme a chvíli restujeme. Poté vrátíme maso zpět do pánve a přilijeme vývar. Promícháme, snížíme teplotu a necháme krátce zvolna probublávat, dokud se nám omáčka nezredukuje a nezhoustne.
-
Jako přílohu mám konjakové nudle. Ale skvěle by se hodily i nudle cuketové nebo např. květáková "rýže".
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 14. Měkkýši a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů