Kuřecí stehno s květákovým rizotem

Adéla Kábelová

Kuřecí stehno s květákovým rizotem

Postup přípravy

  1. Do kuřecích stehen vmasíruji koření na kuře a dám je do pekáče společně s máslem, cca půlkou nahrubo nakrájené cibule a trochou vody. Přikryju alobalem a peču v troubě cca 45 minut na 175 stupňů. Po této době zvýším teplotu trouby na 220 stupňů, sundám alobal a ještě cca 10-15 minut peču kuře, aby se vytvořila křupavá kůrka.

    Cca po 40 minutách, kdy je kuře v troubě, se pustím do přípravy rizota. Na pánvi si rozpálím olivový olej a orestuji na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidám na malé kostičky nakrájenou cuketu, papriku a rajčata. Po změknutí zeleniny přidám rajčatový protlak a opět chvíli restuji. Pak přidám květákovou rýži (měla jsem zmraženou), podliju malinko vody a vařím cca 10 minut a mám hotovo.

    Při servírování jsem trochou výpeku z kuřete přelila rizoto.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte