Kuřecí stehno s čočkou a zeleninovým salátem
- 50m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehna | 2 kusy |
olivový olej | 10 ml |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
paprika kapie | 1 kus |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
čočka sterilovaná | 240 g |
rukola | 2 hrsti |
rajčata cherry | 6 kusů |
okurka | 40 g |
ocet vinný bílý | 1 lžíce |
hořčice dijonská | 1 lžička |
ředkvičky | 1 kus |
Postup přípravy
-
Kuřecí stehna rozkrojíme v kloubu, abychom získali kuřecí paličku a horní stehno. Ochutíme solí, pepřem, paprikou, sušeným česnekem a olivovým olejem. Pečeme buď v troubě s trochou vody nebo v horkovzdušné fritéze. Čočku vyndáme z konzervy a v sítku propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme nadrobno nakrájenou kapii, čočku, osolíme, opepříme a chvíli společně restujeme. V míse smícháme rukolu, nakrájená rajčata, ředkvičku a okurku a dochutíme zálivkou z olivového oleje, octa, hořčice, soli a pepře.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů