Kuřecí stehno s čočkou a zeleninovým salátem

Adéla Kábelová

Kuřecí stehno s čočkou a zeleninovým salátem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehna 2 kusy
olivový olej 10 ml
cibule sladká, šalotka 1 kus
paprika kapie 1 kus
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
paprika sladká mletá 1 lžička
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
čočka sterilovaná 240 g
rukola 2 hrsti
rajčata cherry 6 kusů
okurka 40 g
ocet vinný bílý 1 lžíce
hořčice dijonská 1 lžička
ředkvičky 1 kus

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna rozkrojíme v kloubu, abychom získali kuřecí paličku a horní stehno. Ochutíme solí, pepřem, paprikou, sušeným česnekem a olivovým olejem. Pečeme buď v troubě s trochou vody nebo v horkovzdušné fritéze. Čočku vyndáme z konzervy a v sítku propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme nadrobno nakrájenou kapii, čočku, osolíme, opepříme a chvíli společně restujeme. V míse smícháme rukolu, nakrájená rajčata, ředkvičku a okurku a dochutíme zálivkou z olivového oleje, octa, hořčice, soli a pepře.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů