- 50m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
10 ml |
10 ml |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
240 g |
240 g |
2 hrsti |
2 hrsti |
6 kusů |
6 kusů |
40 g |
40 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Kuřecí stehna rozkrojíme v kloubu, abychom získali kuřecí paličku a horní stehno. Ochutíme solí, pepřem, paprikou, sušeným česnekem a olivovým olejem. Pečeme buď v troubě s trochou vody nebo v horkovzdušné fritéze.
Čočku vyndáme z konzervy a v sítku propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme nadrobno nakrájenou kapii, čočku, osolíme, opepříme a chvíli společně restujeme.
V míse smícháme rukolu, nakrájená rajčata, ředkvičku a okurku a dochutíme zálivkou z olivového oleje, octa, hořčice, soli a pepře.
Makronutrienty
33%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 370 kJ | 1 739 kJ |
Kalorická hodnota | 88,5 kcal | 416 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,45 g
0,729 g |
30,3 g
3,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,645 SVJ | 3,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,53 g
0,585 g |
11,9 g
2,75 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 49,6 g |
Sůl | 0,472 g | 2,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů