Kuřecí stehno s červeným zelím a dýní
- 1h:30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřečí stehna, čtvrtky | 2 kusy |
cibule červená | 1 kus |
kysané červené zelí | 250 g |
dýně Hokkaido | 350 g |
olivový olej | 5 ml |
sůl | 2 špetky |
pepř černý | 2 špetky |
paprika sladká mletá | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Do pekáče dám červené zelí a na kostičky nakrájenou červenou cibuli. Osolím, opepřím a promíchám. Na zelí dám kuřecí kuřecí stehna, která jsem obalila solí, pepřem a paprikou. Dám péct do trouby rozehřáté na 200 stupňů na cca hodinu a půl. Občas stehna přeliju výpekem. Cca 30 minut před tím, než budou stehna hotová, dám do trouby také dýni. Nakrájím ji na tenké měsíčky, pokapu olivovým olejem, solí a pepřem a dám na pečící papír na plech.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů