Kuřecí stehno s celerovým pyré a salátkem
- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehna | 2 kusy |
máslo čerstvé | 1 oříšek |
kořenicí směs na kuře | 1 lžíce |
celer | 1 kus |
jablka | 1 kus |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
olivový olej | 1 lžíce |
máslo | 1 lžíce |
rukola | 2 hrsti |
rajčata cherry | 6 kusů |
okurka | 30 g |
olivový olej | 1 lžíce |
ocet vinný červený | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kuře ochutíme kořením, dáme do pekáčku s máslem a trochou vody. Pečeme přikryté alobalem cca 40 minut ( na 175 stupňů ). Pak sundám alobal a kuře peču ještě cca dalších 10-15 minut (200 stupňů), aby se vytvořila zlatavá "kůrčička". Na pyré si v hrnci na olivovém oleji orestuji nakrájenou šalotku. Pak přidám na menší kostičky nakrájený celer a jablko (oloupané). Chvíli restuji, osolím, opepřím a podliju trochou vody. Poté dusím pod pokličkou než je vše měkké. Trvá to cca 10-15 minut. Poté přidám lžíci másla a rozmixuji na kaši. Na salát jsem měla doma rukolu, okurku a rajče. Zálivka je z olivového oleje, červeného vinného octu, soli a pepře.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů