Kuřecí stehno s celerovým pyré a salátkem

Adéla Kábelová

Kuřecí stehno s celerovým pyré a salátkem

Postup přípravy

  1. Kuře ochutíme kořením, dáme do pekáčku s máslem a trochou vody. Pečeme přikryté alobalem cca 40 minut ( na 175 stupňů ). Pak sundám alobal a kuře peču ještě cca dalších 10-15 minut (200 stupňů), aby se vytvořila zlatavá "kůrčička".

    Na pyré si v hrnci na olivovém oleji orestuji nakrájenou šalotku. Pak přidám na menší kostičky nakrájený celer a jablko (oloupané). Chvíli restuji, osolím, opepřím a podliju trochou vody. Poté dusím pod pokličkou než je vše měkké. Trvá to cca 10-15 minut. Poté přidám lžíci másla a rozmixuji na kaši.

    Na salát jsem měla doma rukolu, okurku a rajče. Zálivka je z olivového oleje, červeného vinného octu, soli a pepře.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte