- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Kuře | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 oříšek |
1 oříšek |
1 lžíce |
1 lžíce |
Celerové pyré | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Salát | |
2 hrsti |
2 hrsti |
6 kusů |
6 kusů |
30 g |
30 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kuře ochutíme kořením, dáme do pekáčku s máslem a trochou vody. Pečeme přikryté alobalem cca 40 minut ( na 175 stupňů ). Pak sundám alobal a kuře peču ještě cca dalších 10-15 minut (200 stupňů), aby se vytvořila zlatavá "kůrčička".
Na pyré si v hrnci na olivovém oleji orestuji nakrájenou šalotku. Pak přidám na menší kostičky nakrájený celer a jablko (oloupané). Chvíli restuji, osolím, opepřím a podliju trochou vody. Poté dusím pod pokličkou než je vše měkké. Trvá to cca 10-15 minut. Poté přidám lžíci másla a rozmixuji na kaši.
Na salát jsem měla doma rukolu, okurku a rajče. Zálivka je z olivového oleje, červeného vinného octu, soli a pepře.
Makronutrienty
39%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 342 kJ | 2 674 kJ |
Kalorická hodnota | 81,7 kcal | 639 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,37 g
1,23 g |
49,9 g
9,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,637 SVJ | 4,99 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,85 g
1,17 g |
30,1 g
9,16 g |
Bílkoviny | 6,15 g | 48,1 g |
Sůl | 0,408 g | 3,19 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů