KUŘECÍ STEHNO NA ZELÍ - nízkosacharidové

Ali

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

KUŘECÍ STEHNO NA ZELÍ - nízkosacharidové

Máme rádi zelí a tak dnes bude k obědu....kuřecí stehno na zelí ...hlávkovém...výborný LC (low carb) oběd, večeře...

Postup přípravy

  1. Cibuli (nevadí nám a tak dávám cibule více...asi 5menších)

    nakrájím na plátky, nechám na ghi zesklovatět a přidám slaninu.

    Větší hlávku zelí nakrájím na proužky a postupně vkládám do pánve na cibuli. Teplo a trochu soli si se zelím poradí, trochu to "slehne", nebojte se množství. Zelí bude hezky ochucené cibulí a slaninou, přidala jsem trochu ml.kmínu. Zelí nedělejte nahotovo, jen aby bylo trochu zavadnuté a doře promíchané s cibulí a slaninou, ono se dodělá při pečení na plechu.

  2. Zelí z pánve přendám do plechu, na to stehna, klasicky okořenit podle chuti (máme rádi koření paprikové na pečení, proto má kůže výraznější barvu), podlít vodou a tu během pečení popř. doplnit, aby se zelí nepřipálilo a nebylo suché. Zelí pečením zezlátne a je i vlivem kuřete a koření velmi chutné. Snědla bych ho samotné:)

  3. Pak stačí se jen spravedlivě rozdělit o výborné zelí, přidat kuře a zeleninu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte