- 2h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Srdíčka | |
---|---|
800 g |
800 g |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
ochucovadlo univerzální sypké, polévkové koření 2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Kuřecí srdíčka důkladně omyjeme, nakrájíme na drobné kousky. Při krájení odstraníme přebytečný tuk znovu propláchneme a vložíme do hrnce.
-
Cibuli a uzenou rolku nakrájíme na jemno a přidáme k srdíčkům. Okořeníme a dusíme do měkka. Nepřidáváme žádnou vodu ani vývar. Srdíčka pustí hodně šťávy.
-
Tip
Servírujeme s rýží a čerstvou zeleninou.
Makronutrienty
8%
58%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 589 kJ | 1 606 kJ |
Kalorická hodnota | 141 kcal | 384 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,03 g
0,347 g |
5,54 g
0,946 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,203 SVJ | 0,554 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,14 g
2,47 g |
22,2 g
6,72 g |
Bílkoviny | 14,2 g | 38,6 g |
Sůl | 1,35 g | 3,68 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů