KUŘECÍ SRDÍČKA DUŠENÁ NA ŠPEKU

Jídelní plán

Tohle jídlo kluci prostě milujou. A většinou už stojí v kuchyni s hlubokými talíři v jedné a s velkými lžícemi v druhé ruce. To aby dostali pokud možno obří porci a mohli se okamžitě pustit do "bagrování". A vůbec není výjimkou, že se po deseti minutách nenápadně plíží do kuchyně pro nášup...

KUŘECÍ SRDÍČKA DUŠENÁ NA ŠPEKU

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuřecí srdce 1 kg
slanina anglická 50 g
sojová omáčka 1 lžíce
worcestrová omáčka 1 lžička
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 2 špetky
hladká mouka pšeničná 2 lžíce

Postup přípravy

  1. V "papiňáku" nechám roztopit na kostičky nakrájený špek, vsypu kuřecí srdíčka (já je ještě podélně půlím), zaliju vodou a dusím asi 45 minut.

  2. Pak nechám v hrnci dojít, část vývaru odeberu na "záklechtku", tzn. že v odebrané vychladlé části vývaru rozkvedlám trochu hladké mouky, vliju zpět k masu, promíchám a nechám provařit. Přidám sojovou omáčku, trochu worchesteru, sůl a mletý pepř a ještě lehce povařím.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů