KUŘECÍ SRDÍČKA DUŠENÁ NA ŠPEKU
Tohle jídlo kluci prostě milujou. A většinou už stojí v kuchyni s hlubokými talíři v jedné a s velkými lžícemi v druhé ruce. To aby dostali pokud možno obří porci a mohli se okamžitě pustit do "bagrování". A vůbec není výjimkou, že se po deseti minutách nenápadně plíží do kuchyně pro nášup...
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí srdce | 1 kg |
slanina anglická | 50 g |
sojová omáčka | 1 lžíce |
worcestrová omáčka | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 2 špetky |
hladká mouka pšeničná | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
V "papiňáku" nechám roztopit na kostičky nakrájený špek, vsypu kuřecí srdíčka (já je ještě podélně půlím), zaliju vodou a dusím asi 45 minut.
-
Pak nechám v hrnci dojít, část vývaru odeberu na "záklechtku", tzn. že v odebrané vychladlé části vývaru rozkvedlám trochu hladké mouky, vliju zpět k masu, promíchám a nechám provařit. Přidám sojovou omáčku, trochu worchesteru, sůl a mletý pepř a ještě lehce povařím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů