Tohle kuře je rychlovka, navíc moc dobrá. Kousky kuřete můžete buď grilovat, nebo jednoduše péct v troubě a při pečení postupně potírat marinádou. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi a zeleninovým salátem. Na rýži nebo nudlích se bude pěkně vyjímat nať jarní cibulky. Nebo pórek.
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
110 g |
110 g |
110 g |
110 g |
80 g |
80 g |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
300 g |
300 g |
Postup přípravy
-
ingredience pomalu za stálého míchání uvedeme k varu. Jak omáčka bublá a zhoustne, hned ji vypneme a odstavíme. Ze zchladlé omáčky si trochu odlijeme na servírování, zbytek použijeme jako marinádu na maso, které v ní necháme marinovat cca 1 hodinu.
-
Poté kuřecí kousky napícháme na špíz a grilujeme, nebo pečeme v troubě na 210, za potíráme zbytkem marinády. Upečené kousky můžeme zasypat sezamovým semínkem a podáváme s teriyaki marinádou.
Makronutrienty
61%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 618 kJ | 193 kJ |
Kalorická hodnota | 148 kcal | 46,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,9 g
17,1 g |
6,52 g
5,33 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,09 SVJ | 0,652 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,29 g
0,276 g |
0,402 g
0,086 g |
Bílkoviny | 12,3 g | 3,83 g |
Sůl | 2,88 g | 0,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů