- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Špíz | |
---|---|
300 g |
300 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
kuřecí se sýrem 1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kousky a okořeníme grilovacím kořením. Stejně tak papriku a část bílé cibule. Klobásu na kolečka. Na dřevěné jehly navlékáme střídavě maso, cibuli, klobásu a papriku.
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Zbylou cibuli nakrájíme na silnější proužky.
Pekáč vyložíme pečícím papírem, na který položíme brambory a cibuli. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 minut.
-
Po 10 minutách brambory opatrně promícháme a navrch položíme připravené špízy a pečeme společně dalších 15 – 20 minut, podle velikosti špízů.
Servírujeme s jogurtovo koprovým dipem, sterilovanou červeno řepo nebo čerstvou zeleninovou oblohou.
Makronutrienty
44%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 456 kJ | 2 888 kJ |
Kalorická hodnota | 109 kcal | 690 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,59 g
1,19 g |
60,7 g
7,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,959 SVJ | 6,07 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,83 g
1,67 g |
30,6 g
10,6 g |
Bílkoviny | 7,57 g | 47,9 g |
Sůl | 0,864 g | 5,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů