Kuřecí špíz pečený na cibulových bramborách

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Kuřecí špíz pečený na cibulových bramborách

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kousky a okořeníme grilovacím kořením. Stejně tak papriku a část bílé cibule. Klobásu na kolečka. Na dřevěné jehly navlékáme střídavě maso, cibuli, klobásu a papriku.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Zbylou cibuli nakrájíme na silnější proužky.

    Pekáč vyložíme pečícím papírem, na který položíme brambory a cibuli. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 minut.

  3. Po 10 minutách brambory opatrně promícháme a navrch položíme připravené špízy a pečeme společně dalších 15 – 20 minut, podle velikosti špízů.

    Servírujeme s jogurtovo koprovým dipem, sterilovanou červeno řepo nebo čerstvou zeleninovou oblohou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte