KUŘECÍ SMĚS V BRAMBORÁKU

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

KUŘECÍ SMĚS V BRAMBORÁKU

Tak dneska zase trochu " z jiného soudku"...

Postup přípravy

  1. 4 kuřecí stehenní řízky (očistit, nakrájet na menší kousky), 2 lžičky grilovacího koření, 3 lžíce Solamylu, olej, sojová omáčka, voda, 4 čerstvé žampiony (na plátky), kousek pórku (na půlkolečka), 1 červená paprika (na kousky), 2 stroužky česneku, mletá paprika, kari, sůl, mletý černý pepř.

  2. Maso posypeme grilovacím kořením, promícháme a necháme alespoň půl hodinky odležet. Poté zasypeme Solamylem a důkladně každý kousek obalíme. Vsypeme do rozehřátého oleje a restujeme dozlatova. Pak zastříkneme sojovou omáčkou, promícháme, zalijeme trochou vody, přidáme žampiony, papriku česnek a pórek, okořeníme a dusíme pod pokličkou asi 15 minut.

  3. Brambory nastrouháme najemno, cuketu nahrubo, přidáme prolisovaný česnek, cibuli, vejce, sůl a koření, promícháme a poté zahustíme moukou. Na sádle smažíme velké bramboráky, které následně na talíři plníme kuřecí směsí.

    Z tohoto množství jsem udělala 6 velkých bramboráků.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte