- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
300 g |
300 g |
švestkové 200 g |
200 g |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na plátky a nasucho opečeme na nepřilnavé pánvi.
Když maso zezlátne, přidáme nejprve cibuli nakrájenou na proužky, promícháme a chvilku společně opékáme.
Pak přidáme kapii a pórek nakrájený na kolečka, a nakonec bambusové výhonky. Opět společně opékáme asi 2 minuty.
-
Zalijeme 2/3 švestkového vína. Ve zbylé 1/3 vína si rozmícháme škrob a přidáme ke směsi. Dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a redukujeme až dosáhneme požadované konzistence. Zelenina se nesmí vařit dlouho, aby neztratila barvu a zůstala křupavá.
Tip
Servírujeme s grilovanou bramborovou kaší nebo s rýží.
Makronutrienty
32%
55%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 289 kJ | 1 374 kJ |
Kalorická hodnota | 69,2 kcal | 328 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,05 g
0,509 g |
19,2 g
2,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,405 SVJ | 1,92 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,57 g
11,6 g |
7,44 g
55,1 g |
Bílkoviny | 6,85 g | 32,5 g |
Sůl | 0,383 g | 1,82 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů