Kuřecí směs se švestkovým vínem
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehenní řízek | 300 g |
červené víno | 200 g |
bambusové výhonky sterilované | 150 g |
paprika kapie | 1 kus |
cibule | 1 kus |
pórek | 0,5 kusu |
sojová omáčka | 1 lžíce |
škrob jemný | 0,5 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na plátky a nasucho opečeme na nepřilnavé pánvi. Když maso zezlátne, přidáme nejprve cibuli nakrájenou na proužky, promícháme a chvilku společně opékáme. Pak přidáme kapii a pórek nakrájený na kolečka, a nakonec bambusové výhonky. Opět společně opékáme asi 2 minuty.
-
Zalijeme 2/3 švestkového vína. Ve zbylé 1/3 vína si rozmícháme škrob a přidáme ke směsi. Dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a redukujeme až dosáhneme požadované konzistence. Zelenina se nesmí vařit dlouho, aby neztratila barvu a zůstala křupavá. Tip Servírujeme s grilovanou bramborovou kaší nebo s rýží.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů