Další lowcarb recepty na:
@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 hrsti |
2 hrsti |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
Batáty | |
300 g |
300 g |
2 snítky |
2 snítky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Na másle orestujeme maso a cibuli dozlatova, přidáme zeleninu, osolíme, opepříme, lehce podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
-
Batát omyjeme, nakrájíme, osolíme, posypeme bylinkami, pokapeme olejem a promícháme. Rozprostřeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Makronutrienty
38%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 336 kJ | 2 234 kJ |
Kalorická hodnota | 80,4 kcal | 534 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,76 g
1,6 g |
44,9 g
10,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,676 SVJ | 4,49 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,69 g
0,513 g |
11,3 g
3,41 g |
Bílkoviny | 9,52 g | 63,3 g |
Sůl | 0,586 g | 3,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů