- 12m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
200 g |
200 g |
zimolez kamčatský - kamčatské borůvky 30 g |
30 g |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Příloha | |
brusinkový kompot, sterilované brusinky 50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na jemné plátky, a nasucho opékáme na pánvi
Přidáme postupně vlašské ořechy, zimolez, hrozinky, nasekané bylinky a sůl
-
Směs dáme na talíř, do středu nakrájíme kozí sýr a navrch ozdobíme brusinkami
Podáváme s rozpečenou bylinkovou bagetou
Makronutrienty
24%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 729 kJ | 1 385 kJ |
Kalorická hodnota | 174 kcal | 331 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,72 g
4,69 g |
14,7 g
8,91 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,772 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,63 g
3,96 g |
16,4 g
7,53 g |
Bílkoviny | 15,8 g | 30,1 g |
Sůl | 1,16 g | 2,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů