Efektní a zdravé lowcarb jídlo, chutná všem :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Roláda | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
2 g |
2 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Omáčka | |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
2 kusy |
2 kusy |
200 ml |
200 ml |
2 lžičky |
2 lžičky |
250 g |
250 g |
1 lžička |
1 lžička |
Knedlík (2 hrnky) | |
200 g |
200 g |
1 špetka |
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Prso rozkrojíme , přes fólii lehce naklepeme , osolíme a opepříme, poklademe chorizem a kousky kapie. Pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem.
Na sádle ze všech stran zprudka opečeme a vyjmeme.
-
Do výpeku dáme orestovat nakrájenou cibuli a po chvíli restovaní vložíme nakrájenou zeleninu. Za stálého míchání restujeme. Přidáme xylitol a mícháme, po chvíli zalijeme vývarem, přidáme ocet, bobkový list, sůl, pepř. Vložíme roládu
a vaříme doměkka. Měkkou roládu vyjmeme. Pokud je třeba , ještě chvíli zeleninu vaříme, aby byla úplně měkká. Bobkový list vyjmeme.
Rozmixujeme a přilijeme smetanu, ochutíme hořčicí. Povaříme a nakonec vmícháme máslo a již nevaříme.
-
Knedlíky:
Čerstvý sýr dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, kypřící prášek a mandlovou mouku. Všechno prošleháme a vlijeme do dvou hrnečků . Vložíme do mikrovlnky na 4 minuty.
Hrnky není nutno vymazávat.
Makronutrienty
22%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 653 kJ | 4 068 kJ |
Kalorická hodnota | 156 kcal | 972 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,61 g
3,44 g |
35 g
21,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,561 SVJ | 3,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,3 g
5,27 g |
70,7 g
32,9 g |
Bílkoviny | 8,53 g | 53,2 g |
Sůl | 0,571 g | 3,56 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů