Kuřecí roláda, zeleninová omáčka a knedlík z čerstvého sýra

Kuřecí roláda, zeleninová omáčka a knedlík z čerstvého sýra

Efektní a zdravé lowcarb jídlo, chutná všem :)

Postup přípravy

  1. Prso rozkrojíme , přes fólii lehce naklepeme , osolíme a opepříme, poklademe chorizem a kousky kapie. Pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem.

    Na sádle ze všech stran zprudka opečeme a vyjmeme.

  2. Do výpeku dáme orestovat nakrájenou cibuli a po chvíli restovaní vložíme nakrájenou zeleninu. Za stálého míchání restujeme. Přidáme xylitol a mícháme, po chvíli zalijeme vývarem, přidáme ocet, bobkový list, sůl, pepř. Vložíme roládu

    a vaříme doměkka. Měkkou roládu vyjmeme. Pokud je třeba , ještě chvíli zeleninu vaříme, aby byla úplně měkká. Bobkový list vyjmeme.

    Rozmixujeme a přilijeme smetanu, ochutíme hořčicí. Povaříme a nakonec vmícháme máslo a již nevaříme.

  3. Knedlíky:

    Čerstvý sýr dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, kypřící prášek a mandlovou mouku. Všechno prošleháme a vlijeme do dvou hrnečků . Vložíme do mikrovlnky na 4 minuty.

    Hrnky není nutno vymazávat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte